Przepis na 45 000 lemoniad!
Za nami wyjątkowo upalne wakacje. Wszyscy, którzy urlop mają już za sobą, z pewnością z rozmarzeniem wspominają beztroskie dni. Jeśli chcesz przeżyć to jeszcze raz, zobacz niezwykłą pocztówkę z wakacji przygotowaną przez ekipę, która właśnie powraca z wybrzeża, gdzie przez całe lato zaserwowała wszystkim chętnym ponad 45 000 lemoniad!
2015-09-03, 15:07

Słodkie orzeźwienie z 1,5 tony cytryn Afrykańskie upały w Polsce to nowe doświadczenie, z którym każdy, niezależnie od tego czy odpoczywał w górach, na plaży czy w mieście, musiał sobie jakoś poradzić. Dostępnych sposobów na ochłodzenie się było kilka: morska bryza, klimatyzacja, zimny Bałtyk, wentylator a przede wszystkim… orzeźwiająca lemoniada! Znając wyjątkową recepturę na ten zbawienny latem napój, eksperci marki Cukier Królewski wyruszyli na północ Polski, by dzielić się nią z innymi. Lemonbus, którym podróżowała ekipa, na swojej trasie zatrzymywał się ponad 40 razy – codziennie w innym mieście. Podczas tej wakacyjnej wyprawy przygotowano i rozdano ponad 45 000 lemoniad! Dziękujemy, że byliście z nami! Lemonbus Cukru Królewskiego zatrzymywał się wszędzie tam, gdzie potrzebne było słodkie orzeźwienie. Był zarówno w dużych miastach takich jak Świnoujście, Koszalin, Kołobrzeg, jak i w mniejszych miejscowościach polskiego wybrzeża m.in. w Mielenku, Pobierowie czy Gąskach. Unikalną strefę relaksu z leżakami i tropikalną ścianką foto, podczas tych 40 dni odwiedziło kilkadziesiąt tysięcy osób. Panująca w strefie błoga atmosfera sprzyjała zarówno chillout’owi przy wyśmienitej lemoniadzie, jak i doskonałej zabawie podczas quizów z plażowymi nagrodami. Każdy wieczór w Królewskiej strefie relaksu kończył pokaz filmowy w ramach Kina Na Leżakach. Jeśli byłeś tego lata z nami lub jeśli chcesz zobaczyć, jak wspaniale wspólnie się bawiliśmy, zobacz wideo-widokówkę, która jest naszym pożegnaniem z tegorocznymi wakacjami - https://www.youtube.com/watch?v=sZxF_V25GZM Unikalny przepis na 45 000 lemoniad! ( łatwy, czas przygotowania: 40 dni) Składniki na ponad 45 000 porcji: około 450 kg cukru trzcinowego Cukier Królewski ponad 8 000 litrów niegazowanej wody źródlanej 400 kg lodu mięta z ponad 300 doniczek prawie 1,5 tony cytryn Sposób przygotowania: Cukier rozpuścić w kilkuset dzbankach ciepłej wody i pozostawić do ostygnięcia. Wycisnąć sok z cytryn pamiętając o usunięciu pestek. W dzbankach umieścić lód, dodać pokrojone kawałki cytryn, dolać rozpuszczony cukier, a następnie dopełnić wodą źródlaną, wymieszać i wrzucić kilka listków mięty. W razie potrzeby dosłodzić.

KONTAKT / AUTOR
Przemysław Pawluś
Open Media
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.